Over mij...

Eén van de beste beslissingen uit mijn leven!

Misschien herken je mijn verhaal wel. Jaren geleden ben ik gestopt met roken met goed gevolg maar zo goed dat ik ook meteen 15kilo zwaarder was geworden. Dat betekende een volgende strijd, die voor mij nóg zwaarder was dan stoppen met roken; de strijd tegen overgewicht! Jaar in jaar uit was er wel een dieet dat door mij werd geprobeerd, maar langer dan twee weken hield ik het nooit vol. Een ding was voor mij duidelijk, ingewikkelde diëten en crash diëten werkte bij mij niet. Maar vrede met mijn 'nieuwe' lijf kon ik ook niet hebben, dus bleef ik zoeken naar dé oplossing.

IMG 0330Toen kwam die dag... die mijn zorgde voor een van de grootste veranderingen in mijn leven. Een enthousiaste vriendin van mij was afgevallen met behulp van een eiwitdieet! Sceptisch hoorde ik haar verhaal aan en legde het naast mij neer. 'Dit soort diëten ken ik wel en is niets voor mij', wist ik meteen. Maar toen ik vaker met diëters in contact kwam, met dezelfde enthousiaste verhalen over een eiwitdieet, toen móést ik er gewoon ook aan geloven.

Afvallen is voor mij een van de beste beslissingen in mijn leven geweest. Ik voel mij weer zelfverzekerd, zit prima in mijn vel, voel mij fit en sexy, vindt het weer leuk om kleding te passen. Kortom, het leven is een stuk aangenamer geworden sinds ik niet meer over mijn gewicht nadenk. En op gewicht blijven is daardoor makkelijk, niets smaakt namelijk zo lekker als slank zijn voelt!

Doordat ik het gevoel had dat ik met deze ervaring iets moest doen, ben ik de opleiding voor gewichtsconsulent gaan doen. Ik was ervan overtuigd dat ik mensen met overgewicht op een persoonlijke maar vooral ook begripvolle manier kon helpen in hun strijd tegen het overgewicht. Nu krijg ik vaak cliënten over de vloer die met een schuin oog naar mij kijken en dan zie ik ze denken; 'jij hebt makkelijk praten, jij bent zo lekker slank!' Maar gelukkig weet ik precies wat zij doormaken en als ervaringsdeskundige weet ik ze meestal door de moeilijke tijd heen te slepen, of ze van tips en trics te voorzien om het dieet zo aangenaam mogelijk te maken.

Dus aarzel niet langer maar hak die knoop door en samen gaan we de strijd tegen het overgewicht winnen!

Caroline Dorst